Bezoek Nazaré, de stad met hoogste golven ter wereld

Nazaré is een prachtige kuststad aan de Westkust van Portugal, ook wel de Zilverkust genoemd. Deze plek mag je niet links laten liggen wanneer je Portugal doorkruist. Tijdens het hoogseizoen misschien iets te druk gezien de lokale bevolking hier graag vertoeft. 

nazare1

Ook voor surfers is Nazaré een echte hotspot vanwege de extreemhoge golven (Praia Do Norte). Wist je trouwens dat de hoogste golf ooit waarop gesurft werd maar liefst 26meter bedroeg? Te gek toch,... 
Praia do Norte staat dus bekend om zijn enorme, perfecte en ongelooflijke golven, vanwege het fenomeen "Canhão da Nazaré": het is een zeldzaam geomorfologisch verschijnsel, het grootste in Europa en een van de grootste ter wereld, bestaande uit een fout op de continentale plaat ongeveer 170 kilometer lang en vijf kilometer diep.
De "Canhão da Nazaré" kanaliseert de golven van de Atlantische Oceaan praktisch ongehinderd naar Praia do Norte, waardoor golven ontstaan ​​van een ongewone grootte in vergelijking met de rest van de Portugese kust. Tussen oktober en maart kan je de grootste golven ter wereld in Nazaré zien. 

nazare2-50

Nazaré ligt zo'n 130km ten noorden van Lissabon. Met de wagen makkelijk te bereiken via de A8. 

Deze prachtige kuststad heeft eigenlijk 2 delen. Het lager gelegen strandgedeelte (Praia da Vila da Nazaré) waar zich tal van leuke en gezellige straatjes bevinden. 
Praia betekent letterlijk ‘strand’ en is dan ook een – misschien niet zo creatieve, maar – meer dan logische benaming voor het gebied van Nazaré dat aan het strand ligt. Bewonder de mooie gekleurde strandtentjes en vissersbootjes en – als je geluk hebt – de verse en gedroogde visverkoop langs het strand. Ook kom je hier nog steeds de traditioneel geklede dames in zeven rokken tegen. Sla één van de gezellig omhooglopende straatjes in om de sfeer op te snuiven en een kopje koffie te drinken. Ben je al mee in vakantiestemming? 

nazare5-3-20

Het hoger gelegen deel noemt Sitio Do Nazaré. Vanuit het hoger gelegen deel heb je een prachtig uitzicht (op maar liefst 110 meter hoogte) over de ganse kustlijn, namelijk de Miradouro do Suberco.

nazare4

Op culinair vlak is Nazaré een absolute topper. Je vindt er immers ontelbaar veel gezellige restaurantjes en bars waar lokale lekkernijen en verse visgerechten kan naar binnen smullen. Uiteraard aan de lage prijzen waar Portugal voor gekend staat. Verwacht je opnieuw aan een eerlijke maar ook eenvoudige keuken. Verse vis, een flinke portie groenten, aardappeltjes, lekkere olijfolie en uiteraard schitterende wijnen aan tafel. Voor een goede fles wijn op restaurant betaal je nog steeds maar een 14 à 15 euro. 

nazare6

Tip, bezoek zeker ook de naastgelegen dorpen waaronder Foz Do Arelho, Peniche en Figueira Da Foz. Vakantieplezier verzekerd. 



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Reistips