Ontdek de leukste dorpjes van de Algarve nabij Faro

De Algarve regio staat veelal gekend voor het massa-toeristische Albufeira. Dit roept niet direct een wauw gevoel op. Gelukkig heeft de regio heel wat meer te bieden. Prachtige stranden, gezellige dorpjes om te bezoeken en uiteraard een schitterende pure keuken met lekkere wijnen. Met dit blog artikel nemen we je mee op sleeptouw naar enkele fijne plekjes welke zich in de nabije omgeving van Faro bevinden. Ze zijn allen vlot bereikbaar zonder dat je de wagen moet nemen. Da's pas vakantie. Lees mee en geniet,...


faro-def

Faro, een ongerepte parel met heel wat cultuur,...
Veel reizigers vliegen naar Faro en vertrekken snel naar resorts in het oosten en westen. Helaas missen ze een van de meest intrigerende steden van de Algarve. Faro is kleinschalig en gezellig met een leuk haventje welk toegang geeft tot de Ria Formosa (een prachtig natuurgebied) en tal van leuke eilandjes om te ontdekken. Het heeft een leuk oud gedeelte. Kuier door de kleine winkelstraatjes en geniet van een lekker dinertje bij zonsondergang. Genieten van de kleine dingen,... 

ossos

Een luguber detail, maar wel speciaal om eens te bekijken is de Capela Dos Ossos. De kapel maakt deel uit van de prachtige 18e-eeuwse Igreja da Nossa Senhora do Carmo (Onze-Lieve-Vrouw van de Karmel) kerk. Deze prachtige kerk heeft een witgekalkte barokke buitenkant en rijkelijk vergulde binnenkant. Aan de achterkant van de kerk, aan de rechterkant, leidt een kleine deur naar een ommuurde tuin en hier bevindt zich de Capela dos Ossos. De Capela dos Ossos in Faro is de laatste rustplaats voor meer dan 1.250 skeletten. 

Vanuit Faro kan je per boot de Ria Formosa op gaan en zo verschillende eilandjes bezoeken zoals Ilha Do Farol. Echt uniek en gekend voor de grote vuurtoren. Er is geen verkeer en er wonen maar een 10-tal mensen op het eiland. Het is echter gekend voor het lokale toerisme en fijne strand. Er zijn verschillende aanbieders die excursies naar deze eilanden aanbieden. Ook dolfijn spotten behoort tot de mogelijkheden. Stap aan boord van een speedboot en trek de open zee op. 99% kans dat je ze kan spotten tot op enkele meters afstand.

ilha-do-farol

Op naar Tavira, wederom een gezellig stadje waar je gerust een dagje kan rondlopen. Neem tijdens de middag de tijd om een lekkere lunch te nuttigen. Ook hier word je immers verwend met een lekkere lokale keuken. Begin maar al te watertanden. TIP: vanuit Faro kan je makkelijk de trein nemen naar oa. Tavira. Het station bevindt zich aan het centrum. Je hoeft dus zeker geen auto te huren als je ter plaatse enkele stadjes wil verkennen. 

portugal-tavira-gilao-river-algarve

Tussen Faro en Tavira bevindt zich ook nog Olhao. Ook deze plek moet je zeker bezoeken. Neem in de late namiddag de trein naar Olhao zodat je er tijdens de avond kan rondlopen en de benen onder tafel kan schuiven bij restaurant 'O Bote'. Gekend voor de dagverse keuken. Ze hebben er ook heel wat lekkere wijnen op de wijnkaart staan. En opnieuw zeer betaalbaar. 

o-bote-28c49fee-21bb-4257-aa37-c0372426fa76

Een laatste absolute aanrader om te bezoeken is Fuseta. 
Het is een klein vissersdorpje in de oostelijke Algarve. Ondanks zijn compacte formaat is er veel te beleven en is het absoluut een bezoekje waard als je in de buurt bent. Fuseta is charmant en relatief ongerept. Het staat vol met prachtige betegelde straatjes om door te dwalen en fantastische restaurants en cafés om verse zeevruchten te eten. Je kunt gemakkelijk een zonnige middag doorbrengen terwijl je geniet van de relaxte sfeer. Het beste is echter dat je Fuseta ook gemakkelijk met de trein kunt bereiken vanuit nabijgelegen steden als Tavira en Faro. 

fuseta-def

Niet twijfelen dus en plan gerust eens een tripje naar de Algarve. Je landt op Faro en kan van daaruit al de bovenstaande plaatsen makkelijk bezoeken. Wil je graag extra tips, contacteer ons gerust of spring eens binnen in onze Vinho Shop in Ekeren. 



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Reistips