Onze drie culinaire aanraders om te ontdekken

Portugal staat naast de schitterende wijnen ook gekend voor de authentieke en pure keuken. Hou je van een flinke dosis verse vis gegrild op de BBQ, een lekker stoofpotje of wat gegrild vlees? Lees dan zeker deze blog en verken 3 leuke restaurantjes om te ontdekken tijdens je volgende Portugal trip,... Zet je smaakpapillen maar al op scherp. Here we go.


1) Casa Serrao - Matosinhos
Net boven Porto bevindt zich het stadje Matosinhos. Matosinhos gaat gekend om zijn gastronomie en de talrijke restaurantjes. Bovendien kan je er voor het culinaire genot nog een fijne wandeling langs de kust maken. Meer heb je niet nodig toch? 

In oa. de R. Heróis de França vind je tal van restaurantjes. De BBQ's staan er netjes voor je opgelijnd. Wanneer je rond etenstijd hier komt aangewandeld, dan geurt de typische BBQ geur al door de straten. Je kiest je stukje vis naar keuze en de lokale chef maakt het voor je klaar. 

Verwacht je aan een pure keuken met vers gekookte aardappelen overgoten met olijfolie, een portie kleurrijke groentjes en uiteraard een Portugese wijn. Betaalbaar? Wees maar zeker. Gemiddeld betaal je zo'n 16 euro voor lekkere Dourade of zo'n 10 euro voor gegrilde sardines. Een fles wijn kost er gemiddeld zo'n 15 euro. Heel wat schappelijker dan hier in België en zeker zo vers. 

Een absolute aanrader is bvb. Casa Serrao, maar je vindt er tal van andere gezellige en lekkere restaurants. Uitkiezen maar!

casa-serrao 


2) Tasca Do Isaias - Sesimbra
Op minder dan een uur rijden met de bus ten zuiden van Lissabon, wordt het traditionele vissersdorp Sesimbra door veel Portugezen beschouwd als de beste plek in het land voor vis en zeevruchten. De lokale bevolking staat bekend als 'Pexitos' ('kleine vis') en ze zullen je allemaal vertellen dat de beste plek om van de vangst van de dag te genieten dit bescheiden familierestaurant is, weggestopt in een achterafstraatje. 

Er is geen menukaart – de dagelijkse suggesties staan op een bord bij de ingang – maar als je geluk hebt, vind je zwaardvis, een specialiteit van Sesimbra, gezouten en gekookt op hete kolen op de buitengrill. Ontdek deze topper.

tasco


3) Ponto Final - Cacilhas
Resto with a view! Wat een uniek zicht heb je hier. Plaats je aan één van de buitentafeltjes en wacht tijdens het aperitief tot zonsondergang. Een unieke belevenis. 
De zuidoever van de rivier de Taag is net zo rustiek en ongerept als Lissabon glad en verfijnd is, maar dat is juist een deel van de charme. 

Neem de tien minuten durende veerboottocht van Cais do Sodré in het centrum van Lissabon naar het vissersdorp Cacilhas en volg een afbrokkelend pad dat van de veerbootterminal naar beneden slingert en langs de waterkant naar dit fotowaardige visrestaurant. De tafels en stoelen staan ​​opgesteld op een smalle betonnen strook die uitsteekt in het water. 

De borden met knoflookgarnalen, witte zoute kazen en superverse gegrilde vis smaken des te beter door de zeebries, om dus nog maar te zwijgen van het uitzicht en de zonsondergang over de 25 de Abril-brug (zicht op Lissabon). Je vindt Ponto Final in de Rua Do Ginjal. 

rsz-1sunset-at-ponto-final-in-lisbon



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Reistips