Op lentetrip naar Porto. Enkele plaatsen die je zeker moet bezoeken

De stad Porto is magisch.

Porto is de op een na grootste stad van Portugal, met een vier keer opeenvolgende overwinning voor "Beste Europese bestemming" en in 2020 verkozen tot de "World's Leading City Break".

Porto heeft meer charme dan Firenze (wat moeilijk te verslaan is) en er is een beter nachtleven dan in Lissabon. Als je op zoek bent naar de beste dingen om te doen in Porto, dan hebben we hier enkele fijne tips om deze prachtige stad te bezoeken. Ontdek Porto samen met ons,...


De beste Periode om Porto te bezoeken is tussen mei en november. 
Als je in juni in Porto bent, bezoek dan zeker het São João festival dat op 23 juni plaatsvindt. Een gezellige drukte in de straten met heel wat sfeer. Hou je het liever wat rustiger, dan vermijd je deze periode best. 
Wil je graag enkele wijndomeinen in de Douro regio te bezoeken, hou er dan rekening mee dat het wijnoogstseizoen eind augustus begin september begint. Sommige wijnhuizen hebben het in deze periode te druk en bieden dan geen wijnproeverijen aan

Porto is kleiner dan Lissabon en nog gemakkelijker om overal te geraken! Voor twee dagen kun je het beste te voet gaan, zodat je niets hoeft te missen. Maar zo niet, dan zijn de metro en bussen beschikbaar. Ubers en taxi's zijn ook relatief goedkoop.

Deze wijken moet je zeker bezoeken. 
Ribeira is waarschijnlijk de bekendste wijk van Porto vanwege de pittoreske huizen die in kleurrijke tinten zijn geschilderd. Het ligt aan de rivier, direct naast de prachtige Dom Luis brug. Zoals je kan zien aan de bouwstructuur is deze van de hand van de dezelfde architect als deze van de Eiffeltoren. Ribeira ligt in het vlakke deel van de stad, dus het is de perfecte plek als je niet graag de heuvels op en af ​​loopt om bij je accommodatie te komen. 

Cedofeita is de meest trendy wijk van Porto omdat het een kunstwijk heeft aan de Rua Miguel Bombarda, vol met interessante kunstgalerijen en conceptwinkels (vooral aan de Rua do Rosário). Deze buurt is perfect als je dicht bij de actie wilt zijn, maar ver genoeg weg van de drukte.

Baixa, algemeen bekend als Downtown Porto of simpelweg als "Baixa", is de wijk net boven Ribeira. Het bestaat in feite uit twee heuvels: een rond de kathedraal van Porto, waar de stad is gesticht, en waar de beroemde boekhandel Lello en de Clérigos-toren zich bevinden. Hier bevinden zich de meeste uitgaansgelegenheden en restaurants van Porto, dus als u op zoek bent naar een avondje uit in de stad, dan is dit de plek voor u.

Cais de Gaia, aan de overkant van de rivier van Porto, is de stad Gaia, de thuisbasis van de beste portwijnlodges, evenals tal van restaurants. Hoewel het aan de overkant van de rivier ligt, kan Gaia meer opties bieden als je van plan bent om met een auto, een grotere groep mensen of zelfs een hond naar Porto te komen. 

Heb je voldoende tijd, ga dan zeker eens het water op. De Douro rivier maakt immers prachtige kronkelingen doorheen het landschap. Een absolute aanrader. 


Van plan om eens naar Porto af te zakken? Spring dan zeker eens binnen in onze Vinho Shop, dan bezorgen we graag wat extra tips om deze unieke stad te ontdekken. Veel reisplezier!



Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Reistips